## Engage NY Eureka Math 2nd Grade Module 6 Mid Module Assessment Answer Key

### Eureka Math Grade 2 Module 6 Mid Module Assessment Answer Key

Question 1.

a. Redraw the objects below in an array.

Answer:

Explanation:

As given in the above question I have rearranged all the objects in an array.

b. Circle one column. Then, circle one row.

Answer:

Explanation:

As asked in the question, I have circled the hearts in one row and in one column.

c. Write a repeated addition number sentence to match the columns of hearts.

Answer:

There is 10 repeated addition number sentence to match the columns of hearts.

Explanation:

To write a repeated addition number sentence we need to check how many hearts are there in the column. Hence by counting the answer is 2+2+2+2+2=10.

d. Draw and label a tape diagram to match your addition sentence and array.

Answer:

By adding everything in the diagram the answer we get is 2+2+2+2+2=10

Explanation:

As asked in the above question we have labeled a tape diagram to match the addition sentence and array.

Question 2.

a. Circle all the expressions that describe the array.

Answer:

Explanation:

As asked in the question I have circled all the expressions that describe an array.

b. Count the smiley faces one row at a time. Write a repeated addition number sentence to find the total.

Answer:

5+5+5+5=20

Explanation:

By counting the smiley faces one row at a time the repeated addition number sentence is 5+5+5+5=20

c. Draw an array to match 5 + 5 + 5 + 5, where 5 is the number of objects in the column.

Answer:

Explanation:

As asked in the question I have drawn an array that matches 5+5+5+5, and 5 is the number of objects in the column.

Question 3.

a. Draw an array with 15 squares where one row is made of 5 squares.

Answer:

Explanation:

As given in the question, I have drawn an array with 15 15 squares where one row is made of 5 squares.

b. Write a repeated addition sentence to match the array you drew in 3(a), showing the addition of the number in each row.

Answer:

5+5+5=15

Explanation:

The repeated addition sentence to match the array is 5+5+5=15

Question 4.

Sarah won a prize at school! Her teacher said that she would have two choices for the prize:

Choice 1: Get $3 a day for the next 3 days.

Choice 2: Get $2 a day for the next 5 days.

a. Draw an array for each choice.

Answer:

Explanation:

Sarah has two choices for the prize choice 1 and choice 2. Hence as asked in the question Sarah has drawn an array for each choice given.

b. Which way would Sarah get more money? Explain how you know.

Answer:

Sarah would get more money with choice 2 because that would be $10 i.e 2+2+2+2+2=10, and choice 1 would only be $9 i.e 3+3+3 is 9.

Explanation:

As per CHOICE 1, Sarah would get $9 i.e by adding 3+3+3=9 and as per CHOICE 2, Sarah would get $10 i.e 2+2+2+2+2=10. Hence Sarah would get more money with CHOICE 2 than CHOICE 2.