Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key

Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 3 Lesson 32 Answer Key

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Problem Set Answer Key

Solve the following problems. Draw tape diagrams to help you solve. If there is a remainder, shade in a small portion of the tape diagram to represent that portion of the whole.

Question 1.
A concert hall contains 8 sections of seats with the same number of seats in each section. If there are 248 seats, how many seats are in each section?
Answer:
31 seats are there in each section,
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-1
Explanation:
Given a concert hall of 248 seats has 8 sections,
So the number of seats in each section are 31.

Question 2.
In one day, the bakery made 719 bagels. The bagels were divided into 9 equal shipments. A few bagels were left over and given to the baker. How many bagels did the baker get?
Answer:
The baker got 8 bagels,
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-2

Explanation:
Given in one day, the bakery made 719 bagels.
The bagels were divided into 9 equal shipments.
There are 9 shipments each to be loaded with equal number of bagels which is 79. After all the bagels were loaded 8 bagels were left which were given to the baker.

Question 3.
The sweet shop has 614 pieces of candy. They packed the candy into bags with 7 pieces in each bag. How many bags of candy did they fill? How many pieces of candy were left?
Answer:
The number of candies left are 5,
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-3
Explanation:
According to the problem number of candies in each bag are 7,
So number of bags filled are 87. After filling those 87 bags 5 candies are left.

Question 4.
There were 904 children signed up for the relay race. If there were 6 children on each team, how many teams were made?
The remaining children served as referees. How many children served as referees?
Answer:
4 children served as referees,
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-4

Explanation:
According to the problem number of children in each team is 6.
Number of teams formed are 904 √∑ 6 = 150 teams.
But after formation of those 150 teams 4 children were left who were made referees.

Question 5.
1,188 kilograms of rice are divided into 7 sacks. How many kilograms of rice are in 6 sacks of rice? How many kilograms of rice remain?
Answer:
Each bag has 169 kilograms of rice. So, there are 1,014 kilograms of rice in 6 bags of rice,
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-5
Explanation:
According to the problem 7 sacs are to be divided with 1,188 kilograms of rice, So each sack of rice gets 169 kilograms of rice and 5 kilograms of rice is left.

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Exit Ticket Answer Key

Solve the following problems. Draw tape diagrams to help you solve. If there is a remainder, shade in a small portion of the tape diagram to represent that portion of the whole.

Question 1.
Mr. Foote needs exactly 6 folders for each fourth-grade student at Hoover Elementary School. If he bought 726 folders, to how many students can he supply folders?
Answer:
Mr. Foote can provide 121 students with folders,
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-6

Explanation:
Mr. Foote should provide 6 folders to each child since he has 726 folders he can provide 121 students with folders.

Question 2.
Mrs. Terrance has a large bin of 236 crayons. She divides them equally among four containers. How many crayons does Mrs. Terrance have in each container?
Answer:
Number of crayons in each container are 59,
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-7

Explanation:
According to the problem number of crayons are 236 which have to be distibuted into 4 containers, So number of crayons in each container  are 59.

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Homework Answer Key

Solve the following problems. Draw tape diagrams to help you solve. If there is a remainder, shade in a small portion of the tape diagram to represent that portion of the whole.

Question 1.
Meneca bought a package of 435 party favors to give to the guests at her birthday party. She calculated that she could give 9 party favors to each guest. How many guests is she expecting?
Answer:
Number of expected guests are 48 or 49 guests {approx},
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-8

Explanation:
according to the problem meneca brought 435 party favours.
she expcted she could give each guest 9 party favours. so, we can say she approximately expected 48 to 49 guests.

Question 2.
4,000 pencils were donated to an elementary school. If 8 classrooms shared the pencils equally, how many pencils did each class receive?
Answer:
Each classroom will receive 500 pencils,
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-9
Explanation:
according to the problem there are 4,000 pecils which have to be shared among 8 classroom, So each classroom will receive 500 pencils.

Question 3.
2,008 kilograms of potatoes were packed into sacks weighing 8 kilograms each. How many sacks were packed?
Answer:
251 sacks are packed weighing 8 kilograms of potatoes each,
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-10
Explanation:
2,008 kilograms of potatoes should be divided among sacks each having 8 kilograms of potates. So the number sacks packed are 251.

Question 4.
A baker made 7 batches of muffins. There was a total of 252 muffins. If there was the same number of muffins in each batch, how many muffins were in a batch?
Answer:
There are 36 muffins in each batch,
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-11
Explanation:
According to the problem the baker baked 252 muffins in total,
In each batch he baked equal number of muffins, that is 7 batches.
So each batch had 36 muffins in total.

Question 5.
Samantha ran 3,003 meters in 7 days. If she ran the same distance each day, how far did Samantha run in 3 days?
Answer:
She ran 1,287 meters in 3 days,
Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Answer Key-12
Explanation:
Samantha ran 3,003 meters in 7 days. So, she ran 429 meters
in 1 day. Number of meters she ran in three days is 1,287.

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Fluency Template Answer Key

Eureka Math Grade 4 Module 3 Lesson 32 Fluency Template Answer Key 1
__12______________
shapes
Answer:
A. Trapezoid,
B. Square,
C. Parallelogram,
D. Rectangle,
E. Prism,
F. Tetrahedron,
G. Rhombus,
H. Parallelogram,
I. Rectangle,
J. Trapezium,
K. Parallelogram,
L. Trapezium,

Leave a Comment