## Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 7 Lesson 5 Answer Key

### Eureka Math Grade 4 Module 7 Lesson 5 Sprint Answer Key

A

Convert Length Units

Question 1.

1 km =

Answer:

1000 m

Question 2.

2 km =

Answer:

2000 m

Question 3.

3 km =

Answer:

3000 m

Question 4.

7 km =

Answer:

7000 m

Question 5.

5 km =

Answer:

5000 m

Question 6.

1 m =

Answer:

100 cm

Question 7.

2 m =

Answer:

200 cm

Question 8.

3 m =

Answer:

300 cm

Question 9.

9 m =

Answer:

900 cm

Question 10.

6 m =

Answer:

600 cm

Question 11.

1 yd =

Answer:

3 ft

Question 12.

2 yd =

Answer:

6 ft

Question 13.

3 yd =

Answer:

9 ft

Question 14.

10 yd =

Answer:

30 ft

Question 15.

5 yd =

Answer:

15 ft

Question 16.

1 ft =

Answer:

12 in

Question 17.

2 ft =

Answer:

24 in

Question 18.

3 ft =

Answer:

36 in

Question 19.

10 ft =

Answer:

120 in

Question 20.

4 ft =

Answer:

48 in

Question 21.

9 km =

Answer:

9000 m

Question 22.

4 km =

Answer:

4000 m

Question 23.

6 km =

Answer:

6000 m

Question 24.

5 m =

Answer:

500 cm

Question 25.

7 m =

Answer:

700 cm

Question 26.

4 m =

Answer:

400 cm

Question 27.

8 m =

Answer:

800 cm

Question 28.

4 yd =

Answer:

12 ft

Question 29.

8 yd =

Answer:

24 ft

Question 30.

6 yd =

Answer:

18 ft

Question 31.

9 yd =

Answer:

27 ft

Question 32.

5 ft =

Answer:

60 in

Question 33.

6 ft =

Answer:

72 in

Question 34.

1,000 m =

Answer:

1 km

Question 35.

8,000 m =

Answer:

8 km

Question 36.

100 cm =

Answer:

1 m

Question 37.

600 cm =

Answer:

6 m

Question 38.

3 ft =

Answer:

1 yd

Question 39.

24 ft =

Answer:

8 yd

Question 40.

12 in =

Answer:

1 ft

Question 41.

72 in =

Answer:

6 ft

Question 42.

8 ft =

Answer:

96 in

Question 43.

84 in =

Answer:

7 ft

Question 44.

9 ft =

Answer:

108 in

B

Convert Length Units

Question 1.

1 m =

Answer:

100 cm

Question 2.

2 m =

Answer:

200 cm

Question 3.

3 m =

Answer:

300 cm

Question 4.

7 m =

Answer:

700 cm

Question 5.

5 m =

Answer:

500 cm

Question 6.

1 km =

Answer:

1000 m

Question 7.

2 km =

Answer:

2000 m

Question 8.

3 km =

Answer:

3000 m

Question 9.

9 km =

Answer:

9000 m

Question 10.

6 km =

Answer:

6000 m

Question 11.

1 yd =

Answer:

3 ft

Question 12.

2 yd =

Answer:

6 ft

Question 13.

3 yd =

Answer:

9 ft

Question 14.

5 yd =

Answer:

15 ft

Question 15.

10 yd =

Answer:

30 ft

Question 16.

1 ft =

Answer:

12 in

Question 17.

2 ft =

Answer:

24 in

Question 18.

3 ft =

Answer:

36 in

Question 19.

10 ft =

Answer:

120 in

Question 20.

4 ft =

Answer:

48 in

Question 21.

9 m =

Answer:

900 cm

Question 22.

4 m =

Answer:

400 cm

Question 23.

6 m =

Answer:

600 cm

Question 24.

5 km =

Answer:

5000 m

Question 25.

7 km =

Answer:

7000 m

Question 26.

4 km =

Answer:

4000 m

Question 27.

8 km =

Answer:

8000 m

Question 28.

6 yd =

Answer:

18 ft

Question 29.

9 yd =

Answer:

27 ft

Question 30.

4 yd =

Answer:

12 ft

Question 31.

8 yd =

Answer:

24 ft

Question 32.

5 ft =

Answer:

60 in

Question 33.

6 ft =

Answer:

72 in

Question 34.

100 cm =

Answer:

1 m

Question 35.

800 cm =

Answer:

8 m

Question 36.

1000 m =

Answer:

1 km

Question 37.

6000 m =

Answer:

6 km

Question 38.

3 ft =

Answer:

1 yd

Question 39.

27 ft =

Answer:

9 yd

Question 40.

12 in =

Answer:

1 ft

Question 41.

84 in =

Answer:

7 ft

Question 42.

9 ft =

Answer:

108 in

Question 43.

72 in =

Answer:

6 ft

Question 44.

8 ft =

Answer:

96 in

### Eureka Math Grade 4 Module 7 Lesson 5 Problem Set Answer Key

Question 1.

a. Label the rest of the tape diagram below. Solve for the unknown.

3 feet + 3 feet = 6 feet

1 feet = 12 inches

6 feet = 6 x 12 = 72 inches

72 inches – 5 inches = 67 inches

b. Write a problem of your own that could be solved using the diagram above.

Answer: Maria, knitted a cloth of length 3 feet. Mark knitted a cloth as twice as long as Maria. Jacob knitted a cloth which is 5 inches shorter than Mark. Calculate the length of Mark and Jacob altogether

Question 2.

Create a problem of your own using the diagram below, and solve for the unknown.

Answer:

Harry have 3 dogs. First dog weighs 4 pounds. Second dog weighs 4 times more than the first dog and the third dog weighs 30 ounces more than the half of second dog. Calculate the total weight of three dogs.

4 pounds x 7 = 28 pounds

30 ounces = 1 pound 14 ounces

Total : 28 pounds + 1 pound 14 ounces

= 29 pounds 14 ounces

### Eureka Math Grade 4 Module 7 Lesson 5 Exit Ticket Answer Key

Caitlin ran 1,680 feet on Monday and 2,340 feet on Tuesday. How many yards did she run in those two days?

Answer:

The total distance Caitlin ran on Monday = 1680

The total distance she ran on Tuesday = 2, 340

Total : 1680 + 2340 = 4,020

We know that, 1 yard = 3 feet

Now, 4020 / 3 = 1340

Therefore, Caitlin ran 1340 yards in two days.

### Eureka Math Grade 4 Module 7 Lesson 5 Homework Answer Key

Draw a tape diagram to solve the following problems.

Question 1.

Timmy drank 2 quarts of water yesterday. He drank twice as much water today as he drank yesterday. How many cups of water did Timmy drink in the two days?

Answer:

The amount of water he drank today = 2 quarts

1 quart = 4 cups

So, 2 quarts = 2 x 4 = 8 cups

Also given, he drank twice as much water today as he drank yesterday

Now, 4 quarts = 4 x 4 = 16

Total : 8 cups + 16 cups = 24 cups

Therefore, Timmy drank 24 cups of water in two days altogether.

Question 2.

Lisa recorded a 2-hour television show. When she watched it, she skipped the commercials. It took her 84 minutes to watch the show. How many minutes did she save by skipping the commercials?

Answer:

The time period of television show = 2 hours

We know that, 1 hour = 60 minutes

2 hours = 2 x 60 = 120 minutes

The time period of commercials Lisa skipped= 84 minutes

Now, 120 minutes – 84 minutes = 36 minutes

Therefore, Lisa saved 36 minutes.

Question 3.

Jason bought 2 pounds of cashews. Sarah ate 9 ounces. David ate 2 ounces more than Sarah. How many ounces were left in Jasonâ€™s bag of cashews?

Answer:

The amount of cashews Jason bought = 2 pounds

2 pounds = 2 x 16 = 32 ounces

The amount of cashews Sarah ate = 9

The amount of cashews David ate is 2 ounces more than Sarah

That is 9 + 2 = 11

Total cashews they ate all together = 9 + 11 = 20

Now,

32 – 20 = 12

Therefore, 12 ounces of cashews were left in Jason bag

Question 4.

a. Label the rest of the tape diagram below. Solve for the unknown.

5 feet + 5 feet = 10 feet

1 feet = 12 inches

10 feet = 10 x 12 = 120 inches

Now, 120 – 10 = 110 inches.

b. Write a problem of your own that could be solved using the diagram above.

Answer: Harry, Henry and Ron each throw a stone. Harry stone flies 5 feet. Henry’s stone flies twice as far as Harry’s stone. Ron’s stone flies 10 inches shorter than Henry. Calculate the total distance flown by Henry and Ron?

Question 5.

Create a problem of your own using the diagram below, and solve for the unknown.

Answer:

Leo weight = 3 pounds

Bailey weight = 4 x 3 = 12 pounds

Rio weight = 6 pounds 8 ounces

Total :

3 pounds + 12 pounds + 6 pounds 8 ounces = 21 pounds 8 ounces .

I have 3 cats. Leo weighs 3 pounds. Bailey weighs 4 times as much as Leo. Rio weighs 10 ounces more than the half of Bailey. Calculate the total weight of the three cats.