## Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 1 Lesson 14 Answer Key

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 14 Problem Set Answer Key

Question 1.

Draw place value disks on the place value chart to solve. Show each step using the standard algorithm.

a. 4.236 ÷ 3 = ______

Answer:- 4.236 ÷ 3 = 1.412

b. 1.324 ÷ 2 = ______

Answer:- 1.324 ÷ 2 = 0.662

Question 2.

Solve using the standard algorithm.

a. 0.78 ÷ 3 = ___

Answer:- 0.78 ÷ 3 = 0.26

b. 7.28 ÷ 4 = ___

Answer:- 7.28 ÷ 4 = 1.82

c. 17.45 ÷ 5 = ____

Answer:- 17.45 ÷ 5 = 3.49

Question 3.

Grayson wrote 1.47 ÷ 7 = 2.1 in her math journal.

Use words, numbers, or pictures to explain why Grayson’s thinking is incorrect.

Answer:- Grayson wrote 1.47 ÷ 7 = 2.1 in her math journal. which is incorrect because 1.47 ÷ 7 which is not equal to 2.1 and 2.1 is greater than 1.47

when divided any number with any number its quotient will be less than the dividend number so 1.47 is dividing into 7 parts and the answer will be 0.21

Question 4.

Mrs. Nguyen used 1.48 meters of netting to make 4 identical mini hockey goals. How much netting did she use per goal?

Answer:- Mrs. Nguyen used 1.48 meters of netting to make 4 identical mini hockey goals and per each goal she used 0.37m of netting

1.48 ÷ 4 = 0.37

Question 5.

Esperanza usually buys avocados for $0.94 apiece. During a sale, she gets 5 avocados for $4.10. How much money did she save per avocado? Use a tape diagram, and show your calculations.

Answer:- 0.94 – 0.82 = 0.12. She saves $0.12

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 14 Exit Ticket Answer Key

Question 1.

Draw place value disks on the place value chart to solve. Show each step using the standard algorithm.

5.372 ÷ 2 =

Answer:- 5.372 ÷ 2 = 2.686

Question 2.

Solve using the standard algorithm.

0.576 ÷ 4 = ____

Answer:- 0.576 ÷ 4 = 0.144

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 14 Homework Answer Key

Question 1.

Draw place value disks on the place value chart to solve. Show each step using the standard algorithm.

a. 5.241 ÷ 3 =

Answer:- 5.241 ÷ 3 = 1.747

b. 5.372 ÷ 4 =

Answer:- 5.372 ÷ 4 = 1.343

Question 2.

Solve using the standard algorithm.

a. 0.64 ÷ 4 = ___

Answer:- 0.64 ÷ 4 = 0.16

b. 6.45 ÷ 5 = ____

Answer:- 6.45 ÷ 5 = 1.29

c. 16.404 ÷ 6 = ___

Answer:- 16.404 ÷ 6 = 2.734

Question 3.

Mrs. Mayuko paid $40.68 for 3 kg of shrimp. What’s the cost of 1 kilogram of shrimp?

Answer:- Mrs. Mayuko paid $40.68 for 3 kg of shrimp. The cost of each kg Shrimp is $40.68 ÷ 3 = $13.56

Question 4.

The total weight of 6 pieces of butter and a bag of sugar is 3.8 lb. If the weight of the bag of sugar is 1.4 lb, what is the weight of each piece of butter?

Answer:- The total weight of 6 pieces of butter and a bag of sugar is 3.8 lb. If the weight of the bag of sugar is 1.4 lb and the weight of each piece of butter is 3.8 – 1.4 = 2.4, so the weight of each piece of butter is 2.4 ÷ 6 = 0.4 lb.