This handy **Spectrum Math Grade 4 Answer Key Chapter 4 Lesson 4.2 Interpreting Equations** provides detailed answers for the workbook questions.

## Spectrum Math Grade 4 Chapter 4 Lesson 4.2 Interpreting Equations Answers Key

**Write the equation. Then, solve the problem.**

Question 1.

Reid is 3 years old. His sister is 4 times older. How old is Reid’s sister?

She is __12__ years old.

Question 2.

Tia has 7 hair bows. Her sister has 6 times as many as Tia. How many hair bows does Tia’s sister have?

She has __________ hair bows.

Answer:

Number of hair bows Tia have = 7

Number of hair bows Tia sister have = 6 times as many as Tia

Number of hair bows that Tia sister have = 6 x 7 = 42

Therefore Tia sister has 42 hair bows.

Question 3.

Jay mows 1 lawn every day Monday through Saturday. He is paid $25 for each lawn. How much money does Jay earn mowing lawns?

Jay earns $ __________

Answer:

Number of lawns mowed by Jay from Monday to Saturday = 5

Number of dollars paid for each Lawn = 25

Amount of money jay Earned by moving Lawns = ?

= 5 x 25 = 125

Hence Jay earns 125 by mowing Lawns.

Question 4.

Macon eats 33 animal crackers as a snack every day after school. How many animal crackers does he eat during a 5-day school week?

He eats __________ animal crackers.

Answer:

Number of animal crackers Macon eats everyday = 33

Number of days in a school weak = 5

Number of animal crackers he eats during the 5-day school week = ?

= 33 x 5 = 165

He eats 165 animal crackers as a snack every day after school.

Question 5.

Melanie bought 7 packages of greeting cards. Each package had 9 cards. How many greeting cards did she get in all?

She got ____ greeting cards.

Answer:

Number of packages of greeting cards = 7

Number of cards in each package = 9

Number of greeting cards she get totally = ?

= 7 x 9 = 63

Hence she gets 63 greeting cards in all 7 packages.

Question 6.

Chris walked 4 miles a day for 21 days. How many miles did he walk in all?

He walked __________ miles.

Answer:

Number of miles Chris walked in a day = 4

Number of days he walked up to the 4 miles = 21

Number of miles he walk in all for 21 days =?

= 4 x 21 = 84

Therefore Chris walked 84 miles totally.