Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 2 Lesson 18 Answer Key

### Eureka Math Grade 3 Module 2 Lesson 18 Problem Set Answer Key

Question 1.
Solve the subtraction problems below.
a. 60 mL – 24 mL

60 mL – 24 mL=36ml b. 360 mL – 24 mL

360 mL – 24 mL=336ml c. 360 mL – 224 mL

360 mL – 224 mL=136ml d. 518 cm – 21 cm

518 cm – 21 cm=497ml e. 629 cm – 268 cm

629cm-268cm=361cm f. 938 cm – 440 cm

938cm-440cm=498cm g. 307 g – 130 g

307g-130g=177g h. 307 g – 234 g

307g-234g=73g i. 807 g – 732 g

807g-732g=75g j. 2 km 770 m – 1 km 455 m

2 km 770 m – 1 km 455 m=1km 315m k. 3 kg 924 g – 1 kg 893 g

3 kg 924 g – 1 kg 893 g=2kg 31g Question 2.
The total weight of 3 books is shown to the right. If 2 books weigh 233 grams, how much does the third book weigh? Use a tape diagram to model the problem.  Explanation:
The total weight of 3 books is 405g, If 2 books weigh 233 grams the the weight of 3rd book is 405g-233g.
Therefore, the third book weigh is 172g.

Question 3.
The chart to the right shows the lengths of three movies.
a. The movie Champions is 22 minutes shorter than The Lost Ship. How long is Champions?

 The Lost Ship 117 minutes Magical Forests 145 minutes Champions ?  minutes Explanation:
The movie Champions is 22 minutes shorter than The Lost Ship, The Lost Ship is 117minutes long.
117-22min=95min
Therefore, the movie Champions is 95 minutes long.

b. How much longer is Magical Forests than Champions? Explanation:
The movie Champions is 95 minutes long, Magical Forests is 145min long.
145-95=50min
Therefore, Magical Forests is 50min longer than Champions.

Question 4.
The total length of a rope is 208 centimeters. Scott cuts it into 3 pieces. The first piece is 80 centimeters long. The second piece is 94 centimeters long. How long is the third piece of rope? Explanation:
The total length of a rope is 208 centimeters, The first piece is 80 centimeters long. The second piece is 94 centimeters long.
Length of 2 pieces is 94+80=174cm
The third piece is 208-174=34cm.

### Eureka Math Grade 3 Module 2 Lesson 18 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Solve the subtraction problems below.
a. 381 mL − 146 =235mlmL

381 mL − 146 mL b. 730 m − 426 m

730 m − 426 m=304m c. 509 kg − 384 kg

509 kg − 384 kg=125kg Question 2.
The total length of a banner is 408 centimeters. Carly paints it in 3 sections. The first 2 sections she paints are 187 centimeters long altogether. How long is the third section?  Explanation:
The total length of a banner is 408 centimeters, Carly paints it in 3 sections. The first 2 sections she paints are 187 centimeters long altogether
The length of the third section is 408-187cm=221cm.

### Eureka Math Grade 3 Module 2 Lesson 18 Homework Answer Key

Question 1.
Solve the subtraction problems below.
a. 70 L − 46 L

70 L − 46 L=24L b. 370 L – 46 L

370 L – 46 L=324L c. 370 L – 146 L

370 L – 146 L=225L d. 607 cm − 32 cm

607 cm − 32 cm=575cm e. 592 cm − 258 cm

592 cm − 258 cm=334cm f. 918 cm − 553 cm

918 cm − 553 cm=365cm g. 763 g − 82 g

763 g − 82 g=681g h. 803 g − 542 g

803 g − 542 g=261g i. 572 km − 266 km

572 km − 266 km=306km j. 837 km − 645 km

837 km − 645 km=192km Question 2.
The magazine weighs 280 grams less than the newspaper. The weight of the newspaper is shown below. How much does the magazine weigh? Use a tape diagram to model your thinking.  Explanation:
The weight of the newspaper is 454g, the magazine weighs 280 grams less than the newspaper.
454-280=174g
Therefore, the magazine weighs 174g.

Question 3.
The chart to the right shows how long it takes to play 3 games.
a. Francesca’s basketball game is 22 minutes shorter than Lucas’s baseball game. How long is Francesca’s basketball game?

 The Lost Ship 117 minutes Magical Forests 145 minutes Champions ?  minutes

b. How much longer is Francesca’s basketball game than Joey’s football game?