# Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 12 Answer Key

## Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 1 Lesson 12 Answer Key

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 12 Sprint Answer Key

A    Question 1.
3 + 1 =

Question 2.
3.5 + 1 =

Question 3.
3.52 + 1 =

Question 4.
0.3 + 0.1 =

Question 5.
0.37 + 0.1 =

Question 6.
5.37 + 0.1 =

Question 7.
0.03 + 0.01 =

Question 8.
0.83 + 0.01 =

Question 9.
2.83 + 0.01 =

Question 10.
30 + 10 =

Question 11.
32 + 10 =

Question 12.
32.5 + 10 =

Question 13.
32.58 + 10 =

Question 14.
40.789 + 1 =

Question 15.
4 + 1 =

Question 16.
4.6 + 1 =

Question 17.
4.62 + 1 =

Question 18.
4.628 + 1 =

Question 19.
4.628 + 0.1 =

Question 20.
4.628 + 0.01 =

Question 21.
4.628 + 0.001 =

Question 22.
27.048 + 0.1 =

Question 23.
5 + 0.1 =

Question 24.
5.7 + 0.1 =

Question 25.
5.73 + 0.1 =

Question 26.
5.736 + 0.1 =

Question 27.
5.736 + 1 =

Question 28.
5.736 + 0.01 =

Question 29.
5.736 + 0.001 =

Question 30.
6.208 + 0.01 =

Question 31.
3 + 0.01 =

Question 32.
3.5 + 0.01 =

Question 33.
3.58 + 0.01 =

Question 34.
3.584 + 0.01 =

Question 35.
3.584 + 0.001 =

Question 36.
3.584 + 0.1 =

Question 37.
3.584 + 1 =

Question 38.
6.804 + 0.01 =

Question 39.
8.642 + 0.001 =

Question 40.
7.65 + 0.001 =

Question 41.
3.987 + 0.1 =

Question 42.
4.279 + 0.001 =

Question 43.
13.579 + 0.01 =

Question 44.
15.491 + 0.01 =

B    Question 1.
2 + 1 =

Question 2.
2.5 + 1 =

Question 3.
2.53 + 1 =

Question 4.
0.2 + 0.1 =

Question 5.
0.27 + 0.1 =

Question 6.
5.27 + 0.1 =

Question 7.
0.02 + 0.01 =

Question 8.
0.82 + 0.01 =

Question 9.
4.82 + 0.01 =

Question 10.
20 + 10 =

Question 11.
23 + 10 =

Question 12.
23.5 + 10 =

Question 13.
23.58 + 10 =

Question 14.
30.789 + 1 =

Question 15.
3 + 1 =

Question 16.
3.6 + 1 =

Question 17.
3.62 + 1 =

Question 18.
3.628 + 1 =

Question 19.
3.628 + 0.1 =

Question 20.
3.628 + 0.01 =

Question 21.
3.628 + 0.001 =

Question 22.
37.048 + 0.1 =

Question 23.
4 + 0.1 =

Question 24.
4.7 + 0.1 =

Question 25.
4.73 + 0.1 =

Question 26.
4.736 + 0.1 =

Question 27.
4.736 + 1 =

Question 28.
4.736 + 0.01 =

Question 29.
4.736 + 0.001 =

Question 30.
5.208 + 0.01 =

Question 31.
2 + 0.01 =

Question 32.
2.5 + 0.01 =

Question 33.
2.58 + 0.01 =

Question 34.
2.584 + 0.01 =

Question 35.
2.584 + 0.001 =

Question 36.
2.584 + 0.1 =

Question 37.
2.584 + 1 =

Question 38.
5.804 + 0.01 =

Question 39.
7.642 + 0.001 =

Question 40.
6.75 + 0.001 =

Question 41.
2.987 + 0.1 =

Question 42.
3.279 + 0.001 =

Question 43.
12.579 + 0.01 =

Question 44.
14.391 + 0.01 =

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 12 Problem Set Answer Key

Question 1.
Choose the reasonable product for each expression. Explain your reasoning in the spaces below using words, pictures, or numbers.
a. Answer:-  10 is the answer because 2.5 x 4 = 10 b. Answer:-  21.98 is the answer because 3.14 x 7 = 21.98 c. Answer:- 48.176 is the answer because 8 x 6.022 = 48.176 d.  Question 2.
Pedro is building a spice rack with 4 shelves that are each 0.55 meter long. At the hardware store, Pedro finds that he can only buy the shelving in whole meter lengths. Exactly how many meters of shelving does Pedro need? Since he can only buy whole-number lengths, how many meters of shelving should he buy? Justify your thinking.
Answer:-  Pedro wants 4 x 0.55m = 2.20m of shelving. But the hardware store provide the shelving meters only in whole numbers so he have to buy
the shelving in whole number and i.e., 3m because 2.20 is very nearest to the whole number of 3m. So, he can buy the shelving in 3m.

Question 3.
Marcel rides his bicycle to school and back on Tuesdays and Thursdays. He lives 3.62 kilometers away from school. Marcel’s gym teacher wants to know about how many kilometers he bikes in a week. Marcel’s math teacher wants to know exactly how many kilometers he bikes in a week. What should Marcel tell each teacher? Show your work.
Answer:-  Marcel says, He bikes in a week was 14km. Actual was 14.48km but he says approximate and nearest tenth of 14.48 km. Why because  Marcel rides his bicycle to school and back on Tuesdays and Thursdays for to and fro 3.62 x 4 = 14.48km.

Question 4.
The poetry club had its first bake sale, and they made $79.35. The club members are planning to have 4 more bake sales. Leslie said, “If we make the same amount at each bake sale, we’ll earn$3,967.50.” Peggy said, “No way, Leslie! We’ll earn $396.75 after five bake sales.” Use estimation to help Peggy explain why Leslie’s reasoning is inaccurate. Show your reasoning using words, numbers, or pictures. Answer:- The poetry club had its first bake sale, and they made$79.35 we will take a nearest whole number $80.00 this is for one bake sale. If they keep four more bake sales and gets same sale as 80.00 they will earn 80 x 5 = 400 or$79.35 x 5 = $396.75. Leslie was wrong because she had multiplied 79.35 with 50 means with 50 bake sales not with 5 bake sales. ### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 12 Exit Ticket Answer Key Question 1. Use estimation to choose the correct value for each expression. a. Answer:- 10.2 is the answer because 5.1 x 2 = 10.2 b. Answer:- 35.72 is the answer because 4 x 8.93 = 35.72 Question 2. Estimate the answer for 7.13 × 6. Explain your reasoning using words, pictures, or numbers. Answer:- 7.13 x 6 = 42.78 because 7.13 times of 6 when we multiply 7.13 with 6 we will get 42.78 as the answer (7 + 0.13) x (6) (7 x 6) + (0.13 x 6) 42 + 0.78 42.78 ### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 12 Homework Answer Key Choose the reasonable product for each expression. Explain your thinking in the spaces below using words, pictures, or numbers. a. Answer:- 6.3 is the answer because 2.1 x 3 = 6.3 b. Answer:- 25.62 is the answer because 4.27 x 6 = 25.62 c. Answer:- 42.371 is the answer because 7 x 6.053 = 42.371 d. Answer:- 43.38 is the answer because 9 x 4.82 = 43.38 Question 2. Yi Ting weighs 8.3 kg. Her older brother is 4 times as heavy as Yi Ting. How much does her older brother weigh in kilograms? Answer:- Yi Ting weighs 8.3 kg. Her older brother is 4 times as heavy as Yi Ting. That means 8.3 x 4 = 33.2 Yi Ting’s older brother weigh in kilograms is 33.2kgs. Question 3. Tim is painting his storage shed. He buys 4 gallons of white paint and 3 gallons of blue paint. Each gallon of white paint costs$15.72, and each gallon of blue paint is $21.87. How much will Tim spend in all on paint? Answer:- He buys 4 gallons of white paint is$15.72 x 4 = $62.88 He buys 3 gallons of blue paint is$21.87 x 3 = $65.61 Therefore, Tim spend in all on paints is$128.49.

Question 4.
Ribbon is sold at 3 yards for $6.33. Jackie bought 24 yards of ribbon for a project. How much did she pay? Answer:- Ribbon sold 3 yards for$6.33 i.e., each yard costs $2.11. And Jackie bought 24 yards of ribbon for a project. That means 2.11 x 24 = 50.64 Total she pays$5.64